|
|||
Żywność wygodna i żywność funkcjonalnaWydawnictwo Naukowe PWNCena: Autor: Franciszek Świderski ISBN: 978-83-01-19759-9 Ilość stron: 390 Data wydania: 03/2018 Oprawa: Miękka Format: 16.3x22.4 Wydawnictwo: Naukowe PWN W podręczniku przedstawiono problematykę produkcji zywności wygodnej i żywności funkcjonalnej. Zamieszczono m.in. charakterystykę głownych grup żywności wygodnej i funkcjonalnej produkowanych przemyslowo, te3ndencje w produkcji minimalnie przetworzonej, półprodukty i produkty gotowe zaliczane do żywności wygodnej. Spośród żywności funkcjonalnej omówiono: żywność niskoenergetyczną, wysokobłonnikową, żywność zwiększającą ryzyko chrób cywilizacyjnych, żywność dla osób w specyficznych stanach fizjologicznych i inne. Książka informatyczna: Żywność wygodna i żywność funkcjonalna |
|||
Księgarnia informatyczna aton.pl Tutaj możesz kupić tę książkę w dobrej cenie. Zapraszamy na zakupy do naszej księgarni internetowej. |