księgarnia informatyczna aton.pl

Zakwas Technologia w piekarni

Wydawnictwo Naukowe PWN

Cena:    99.00   79.20zł

Zakwas Technologia w piekarni


Autor: Markus Brandt, Michael Ganzle

ISBN: 978-83-01-18299-1

Ilość stron: 408

Data wydania: 10/2015

Oprawa: Twarda

Format: 15.5x24.0cm

Wydawnictwo: Naukowe PWN


Zakwas
• Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?
• Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?

W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.

W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:
• prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,
• zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,
• możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb,
• kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.

Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.

Cena:    99.00   79.20zł


Zakwas Technologia w piekarniKsiążka informatyczna: Zakwas Technologia w piekarni
Księgarnia informatyczna aton.pl

Tutaj możesz kupić tę książkę w dobrej cenie. Zapraszamy na zakupy do naszej księgarni internetowej.