księgarnia informatyczna aton.pl

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Wydawnictwo WNT

Cena:    69.00   55.20zł

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach


Autor: Adam Olszewski

ISBN: 978-83-204-3366-1

Ilość stron: 364

Data wydania: 12/2009

Oprawa: Miękka

Format: 16.5x23.8cm

Wydawnictwo: WNT


Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.

Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: „Technologia przetwórstwa mięsa” dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny.

Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej.

Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.

Cena:    69.00   55.20zł


Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziachKsiążka informatyczna: Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach
Księgarnia informatyczna aton.pl

Tutaj możesz kupić tę książkę w dobrej cenie. Zapraszamy na zakupy do naszej księgarni internetowej.