księgarnia informatyczna aton.pl

Chłodnictwo Technologia w piekarni

Wydawnictwo Naukowe PWN

Cena:    99.00   78.21zł

Chłodnictwo Technologia w piekarni


Autor: Klaus Losche

ISBN: 978-83-01-18134-5

Ilość stron: 440

Data wydania: 02/2015

Oprawa: Twarda

Format: 15.5x24.0cm

Wydawnictwo: Naukowe PWN


Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?

Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.).

Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:
• wydajność chłodzenia
• działanie chłodni a straty cieplne
• rodzaje urządzeń chłodniczych
• odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku
• mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne
• dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa
• produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa
• analiza rentowności sklepowych stacji wypieku
• zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych

Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Cena:    99.00   78.21zł


Chłodnictwo Technologia w piekarniKsiążka informatyczna: Chłodnictwo Technologia w piekarni
Księgarnia informatyczna aton.pl

Tutaj możesz kupić tę książkę w dobrej cenie. Zapraszamy na zakupy do naszej księgarni internetowej.