|
|||
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywnościWydawnictwo WNTCena: 99.00zł Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk ISBN: 978-83-01-19626-4 Ilość stron: 344 Data wydania: 10/2017 Oprawa: Miękka Format: 16.5x23.5cm Wydawnictwo: WNT Książka jest przeznaczona dla studentów i pracowników Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcajch zachodzących w surowcach i produkatach w czasie ich przechowywania i prztwarzania, wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności. W tomie 2 omówiono: Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność. Spis treści: Książka informatyczna: Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności |
|||
Księgarnia informatyczna aton.pl Tutaj możesz kupić tę książkę w dobrej cenie. Zapraszamy na zakupy do naszej księgarni internetowej. |