księgarnia informatyczna aton.pl

Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia

Wydawnictwo WNT

Cena:    35.00   28.35zł

Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia


Autor: Adam Olszewski

ISBN: 978-83-7926-172-7

Ilość stron: 100

Data wydania: 07/2014

Format: 17.0x24.0cm

Wydawnictwo: WNT


Zarządzanie jakością jest bardzo obszernym i złożonym zagadnieniem. Obejmuje wszystkie sfery przedsiębiorstw. Ogólne standardy zarządzania jakością są uniwersalne, jednak sposób ich wdrażania i funkcjonowania zależy od specyfiki branży, a także wielkości oraz struktury firmy.

W przemyśle spożywczym zarządzanie jakością dotyczy głównie produktów, które muszą spełniać wymagania bezpieczeństwa zdrowotnego, odpowiadać gustom klientów i tworzyć przewagę konkurencyjną producentów. W niniejszym kompendium zostały zebrane najważniejsze pojęcia z zakresu zarządzania jakością, przedstawione z uwzględnieniem specyfiki przemysłu spozywczego.

Książka jest przeznaczona dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka na przedmioty: analiza i ocena jakości żywności, organizacja i ekonomika przedsiębiorstw żywnościowych, organizacja i zarządzanie procesem produkcyjnym.

Spis treści:
1. Podstawowe pojęcia związane z jakością
2. Powstanie i rozwój koncepcji zarządzania jakością (TQM - total quality management)
3. Znaczenie zapwenienia jakości i sterowanie jakością
4. Koszty jakości
5. Metody i techniki zapewnienia jakości
6. Nowoczesne zarządzanie jakością
7. Praca zespołowa w zarządzaniu przez jakość
8. Planowanie jakości
9. Definicja pojęć dotyczących jakości

Cena:    35.00   28.35zł


Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnieniaKsiążka informatyczna: Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia
Księgarnia informatyczna aton.pl

Tutaj możesz kupić tę książkę w dobrej cenie. Zapraszamy na zakupy do naszej księgarni internetowej.