księgarnia informatyczna aton.pl

Technologia wędzenia żywności

Wydawnictwo PWRiL

Cena:    60.00zł

Technologia wędzenia żywności


Autor: Kołakowski Edward

ISBN: 978-83-09-01090-6

Ilość stron: 426

Data wydania: 12/2012

Oprawa: Miękka

Format: 15.0x23.5cm

Wydawnictwo: PWRiL


Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności.

Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego.

Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego.

Książka wypełnia istniejącą na polskim rynku księgarskim lukę, gdyż poprzedni podręcznik z tej dziedziny (Chemiczne i fizykochemiczne podstawy procesu wędzenia prof. W. I. Kurki) został wydany w 1960 r. Od tego czasu, zarówno w technice analitycznej składników dymu, jak również konstrukcji urządzeń wędzarniczych i technologii wędzenia zaszły istotne zmiany.

Cena:    60.00zł


Technologia wędzenia żywnościKsiążka informatyczna: Technologia wędzenia żywności
Księgarnia informatyczna aton.pl

Tutaj możesz kupić tę książkę w dobrej cenie. Zapraszamy na zakupy do naszej księgarni internetowej.