|
|||
Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywnościWydawnictwo Naukowe PWNCena: Autor: Marek Ludwicki, Michał Ludwicki ISBN: 978-83-01-18209-0 Ilość stron: 418 Data wydania: 12/2015 Oprawa: Miękka Format: 16.5x23.5cm Wydawnictwo: Naukowe PWN Jedyna na polskim rynku publikacja z dziedziny pomiarów i automatyki, która jest dostosowana do wykorzystania przez technologów zajmujących sie produkcją żywności. Szybki rozwój nowoczesnej techniki pomiarowej i regulacyjnej w wielu gałęziach przemysłu spożywczego wymaga od technologów zapoznania się z podstawami metrolgii przemysłowej i automatyzacji produkcji. Postęp techniczny nie może się boweim dokonywać bez udziału użytkowników nowej techniki, znających najlepiej fizyczną i chemiczną stronę procesów zachodzących w urządzniach technologicznych . Z drugiej strony technolog musi znać mozliwości i wymagania automatyki, aby wspólnie z automatykami projektować nowe układy pomiarowo-regulacyjne i właściwie je wykorzystać. W pierwszej części omówiono zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności - rodzaje i właściwości czujników pomiarowychm przetworników i urzadzeń wyjściowych układu pomiarowego. W drugiej części zostały opisane statyczne i dynamiczne właściwości obiektów regulacji automatycznej, właściwości regulatorów i urządzeń wykonawczych, rodzaje analogowych, dyskretnych i mikroprocesorowych układów regulacyjnych oraz sposoby regulacji podstawowych parametrów procesów technologicznych. Ksiązkę uzupełniono spisem literatury oraz wykazem przepisów normalizacyjnych. Spis treści: Książka informatyczna: Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności |
|||
Księgarnia informatyczna aton.pl Tutaj możesz kupić tę książkę w dobrej cenie. Zapraszamy na zakupy do naszej księgarni internetowej. |