księgarnia informatyczna aton.pl

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Wydawnictwo Naukowe PWN

Cena:    49.00   39.20zł

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności


Autor: Praca zbiorowa

ISBN: 978-83-01-19430-7

Ilość stron: 110

Data wydania: 07/2017

Oprawa: Miękka

Format: 16.5x23.5

Wydawnictwo: Naukowe PWN


Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.

Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych.

Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.

Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.

Cena:    49.00   39.20zł


Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywnościKsiążka informatyczna: Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Księgarnia informatyczna aton.pl

Tutaj możesz kupić tę książkę w dobrej cenie. Zapraszamy na zakupy do naszej księgarni internetowej.