księgarnia informatyczna aton.pl

Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II

Wydawnictwo HELION

Cena:    59.00   43.07zł

Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II


Autor: Nicole S. Young

ISBN: 978-83-283-2490-9

Ilość stron: 272

Data wydania: 10/2016 (wydanie 2)

Oprawa: Miękka

Format: 200x230

Wydawnictwo: HELION


Niemal każdy z nas fotografuje potrawy. Niezależnie od tego, czy uwieczniamy piękny tort z białego marcepanu, czy prowadzimy bloga kulinarnego, czy po prostu przesyłamy fotkę na Facebooka, chcemy wykonać piękne zdjęcie, które w pełni odda charakter i smak potrawy.

Nierzadko usiłujemy przy tym nadać fotografii własny, indywidualny styl, tak aby przykuła uwagę widza. Jednym zdaniem, fotografia potrawy ma wyglądać pięknie i nasuwać myśli o jej pysznym smaku!

Niniejsza książka jest drugim, zaktualizowanym wydaniem bestsellerowego poradnika tworzenia doskonałych zdjęć kulinarnych. Autorka niezwykle ciekawie i przystępnie przedstawia najważniejsze podstawy fotografii, prezentuje tajniki stylizacji i dekoracji potraw, a także wprowadza do metod korekcji zdjęć w programie Adobe Lightroom.

Sporo miejsca poświęcono publikowaniu własnych prac, przygotowaniu profesjonalnego portfolio i budowaniu swojej pozycji jako twórcy pięknych zdjęć.

Najważniejsze zagadnienia:
• podstawy fotografii - sprzęt, jego rodzaje i najważniejsze ustawienia,
• oświetlenie kadru,
• tajniki kompozycji, kadrowania i świadome korzystanie z perspektywy,
• edycja zdjęć w Adobe Lightroomie,
• stylizacja potraw na potrzeby fotografii kulinarnej, rekwizyty i dekoracja,
• studia przypadków.

Spraw, aby dzieła sztuki kulinarnej wyglądały jeszcze pyszniej.

Cena:    59.00   43.07zł


Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie IIKsiążka informatyczna: Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II
Księgarnia informatyczna aton.pl

Tutaj możesz kupić tę książkę w dobrej cenie. Zapraszamy na zakupy do naszej księgarni internetowej.