księgarnia informatyczna aton.pl

Enzymy w technologii spożywczej

Wydawnictwo Naukowe PWN

Cena:    99.00   79.20zł

Enzymy w technologii spożywczej


Autor: Rober J. Whitehurst

ISBN: 978-83-01-18779-8

Ilość stron: 480

Data wydania: 10/2016

Oprawa: Twarda

Format: 16.5x23.5cm

Wydawnictwo: Naukowe PWN


Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów.

Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.

Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem „przetwórstwa żywności”.

Cena:    99.00   79.20zł


Enzymy w technologii spożywczejKsiążka informatyczna: Enzymy w technologii spożywczej
Księgarnia informatyczna aton.pl

Tutaj możesz kupić tę książkę w dobrej cenie. Zapraszamy na zakupy do naszej księgarni internetowej.